2023 CENTRAL SECTION FUTURE BUSINESS LEADERS OF AMERICA

OFFICERS & ADVISERS TRAINING (OAT) DAY

California FBLA REGISTRATION GUIDE

Merced High School 205 W Olive Ave Merced, CA 95348

September 23, 2023

2023 CENTRAL SECTION OFFICERS & ADVISERS TRAINING (OAT) DAY

Who's invited? Open to chapter officers, prospective officers, any active members, and chapter advisers from the Central Section and to prospective FBLA chapters

- When?This training will take place on Saturday, September 23, at Merced High
School. Conference check-in will start at 8:00AM with Opening Session
starting at 9:00AM. The conference will conclude at approximately 2:00PM.
- *Why?* This conference will help your chapter prepare for the FBLA year. Each person attending from the Central Section will also receive a certificate of achievement and the new California FBLA pin from the 2023 National Leadership Conference in Atlanta, GA.

What's going to be covered?

- Officer Duties and Responsibilities
- Business Achievement Award (BA²)—Individual & Chapter Recognition
- Central Section and California State Projects
- Round Table (bring and share your chapter success stories) Fundraising, Membership Recruitment, School and Community Service, Competition, Running for Office, and Chapter Communication
- Website: cafbla.org and fbla.org

How to Attend?

- Registration: Process ONLINE FORM (see registration info below) and send payment for attendees (includes meals and materials) - Central Section Members/Advisers @ \$15.00
 - Mail the Registration check (once invoice is received) by Sept. 23
 - NEW THIS YEAR Mail Checks to:
 - CA FBLA Central PO Box 1440 Owasso, OK 74055
 - Please complete the Registration form by September 15 at 5PM
 - Please contact Jacob Avila if you need to register after Sept. 16
 - Please **DO NOT BRING CHECKS TO THE EVENT** all checks need to be mailed to above address.

Make check payable to CAFBLA-Central Section

Dress Code—Business Casual- polo shirts – khakis - dress shoes or School themed T-Shirts and appropriate school attire.

Any Questions? Feel free to contact Jacob Avila, Central Section FBLA Director (559) 730-7736—before or after school javila@cafbla.org — email me anytime you have questions

CENTRAL SECTION OFFICERS/ADVISERS TRAINING - REGISTRATION FORM ***SAME PROCESS AS PREVIOUS YEARS***

REGISTRATION PROCESS:

- Copy the Google Sheet below and send completed sheet to Jacob Avila javila@cafbla.org
- 2. Receive the final invoice via email from Jacob Avila once sheet is received
- 3. Process invoice with your school's finance office
- 4. Mail the registration check to the address listed below

REGISTRATION SUBMISSION:

This year the Registration for the 2022 Central Section OAT Day will take place utilizing an online form. Advisers will fill out this form to indicate attendance.

ONLINE REGISTRATION FORM:

GOOGLE SHEET – Online Registration Form (Click Here)

PAYMENT:

Once your Google Sheet registration is submitted, you (chapter adviser) will receive an invoice to use for processing payment. Once the invoice is received, please process payment in a timely manner so payment is mailed by **September 23**.

If any problems arise, please contact Jacob Avila to discuss other payment timeline.

SEND PAYMENT TO:

CA FBLA - Central PO Box 1440 Owasso, OK 74055

\$15 each – members, officers, and advisers

Email: javila@cafbla.org

TOPICS SUBJECT TO CHANGE – TIMELINE WILL REMAIN SAME

TIME	TOPIC / ACTIVITY	WHO'S PRESENTING	LOCATION
8:00-8:55am	Breakfast and Registration	All Officers and Advisers	TBD
9:00-9:30am (30 minutes)	OPENING SESSION Welcome (5 minutes)	All Section Officers	TBD
	Icebreaker (15 minutes) Champion Chapter & BAA	All Section Onicers	עסו
	(10 minutes)		
9:35-9:55am (20 minutes)	OFFICER DUTIES ROUND TABLES / LEADERSHIP STYLES President Vice President Secretary & Treasurer Public Relations Historian / Parliamentarian Advisers	All Section Officers	TBD
9:55-10:05am (10 minutes)	BREAK		
10:05-11:05am (60 minutes)	GROUP WORKSHOPS State & Section Projects Overview	3 officers	
2 rotations (30 min. each)	Elevator Pitch Workshop	3 officers	TBD
	Adviser's Meeting	Mr. Avila	
11:05-11:20am (15 minutes)	Icebreaker	All Section Officers	TBD
11:20-12:00pm (40 minutes)	LUNCH	All Officers	TBD
12:00-1:00pm (60 minutes)	ROUND TABLE TOPICS Learning your Leadership Style	2 officers	
3 rotations (20 min. each)	Bringing swag to your chapter What's your Path?	2 officers 2 officers 2 officers	TBD
1:00-1:45pm (45 minutes)	CHAPTER BRAINSTORM POW Poster / 3 Chapter Goals (Service, Progress, Education) Section Officer Walk Around	All Officers and Advisers	TBD
1:45-2:00pm (15 minutes)	CLOSING SESSION Graduation from OAT Day	All Officers and Advisers.	TBD